Kosovska Mitrovica se oprostila od Olivera Ivanovića


Politika

Milan Aranđelović

Možda mi je besumučno čitanje krimića pomutilo pogled na realnost, ali ne verujem da će ubica Olivera Ivanovića biti pronađen ispred neke crkve.


+ više

+ više

Niti mi nešto verujemo u Boga, niti se zlikovci plaše Đavola. Nisam vernik, ali verujem da su nadležni državni organi, tipa policija, odgovorni i dužni da pronađu zlikovce i da ih privedu pravdi (Znam, previše se obrazujem gledajući akcione filmove… guilty as charged). Tako da bi svako javno okupljanje iz pijeteta prema žrtvama trebalo biti upravo ispred zgrada nadležnih organa, a ne iza kojekakvih bogomolja kojima rukovode oni koji su pre neki dan blagodarili Gospodu na Vučiću i molili se “Gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas Gospod neće ostaviti”.

Da ne spominjem visoke dužnosnike te organizacije u čijem su posedu bogomolje koji su sa svim tim sumnjivim političko-biznismenskim šljamom na, da izvinete na blagoglagoljivosti, prst u du… bokom novčaniku. Oni im blagosiljaju sve što su ovi svojim prepoštenim radovima stekli, od igle do lokomotive, njihov rod i orob.

Okupljanje ispred crkvi je, na neki način, i vid predaje, mirenja sa sudbinom i prihvatanje stvari onakve kakve jesu što nikako ne bi trebalo i smelo biti slučaj naročito sada. I posebno kada ovaj vid svojevrsnog protesta dolazi od strane građana svesnih važnosti i uloge državnih institucija u izgradnji i postojanosti demokratskog i slobodnog društva.

Ako ništa drugo, iskustvo nas je naučilo da kada god pijetet prema žrtvi pokazujemo ispred crkve onda nam se kojekakvi zvekani i Zmije uvek iznova i iznova smeju ispred Vlade.

Oni se mole da se mi molimo ispred crkve!

Posted in Društvo, Naslovna, Politika.