U Beogradu evropska premijera filma „Džesika Bler“


Preporuka

Milan Aranđelović

Film „Džesika Bler“ (u originalu „Fuck You Jessica Blair“) je prvi dugometražni igrani film izraelske umetnice Karni Haneman u kome se okušala u trostrukoj ulozi scenaristkinje, rediteljke i glumice.


+ više

+ više

U pitanju je zaista sjajan indi film koji bi trebalo da zainteresuje sve one koji su u potrazi sa sobom i svojim identitetima.

Glavna junakinja Karni se oseća odvojeno od sveta, njene zemlje, jezika, čak i od svog tela. Sve dok ne sretne Džesiku Bler kojoj je potreban odmor od bajkovitog američkog sna. Dok se neobavezno tumaraju nigdinom slučajno upoznaju dva konfuzna Izraleca i ova četvoročlana grupa luzera zajedno pokušava da se probije kroz pitanja o životu, sazrevanju, žvakaćim gumama i sebi samima. Kroz ovo jedinstveno poznanstvo, Karni će ponovo otkriti njen seksualni identitet kao i sasvim novu stranu njenog bića kao mesta u koje će se konačno uklopiti.

U utorak (12. decembra) u 19 časova u okviru Merlinka festivala u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće održana evropska premijera ovog filma. „Džesika Bler“ je nagrađen Indie Spirit nagradom u Sidneju, a rediteljka Karni Haneman biće gošća festivala i razgovarati sa publikom nakon projekcije.

Posted in Kultura, Muzika/Film/TV, Naslovna, Preporuka.