Evo šta je muž pokojne Jelene Krsmanović radio u “Zadruzi” POSLEDNJIH 48 SATI


Mediji

Tamara Skrozza

Samo onaj nesretni rialiti majmun može da poveruje kako hapšenje Zorana Marjanovića nije režirano u saradnji s vlasnikom TV Pink.


+ više

+ više

Skoro godinu i po dana nakon ubistva Jelene Marjanović, pod sumnjom da je to ubistvo počinio, uhapšen je njen suprug Zoran.
Ništa čudno, da tom hapšenju nije prethodio Marjanovićev ulazak u rialiti program “Zadruga” (pre nepune dve sedmice), kao i da pre samo dvadeset dana Milomir Marić nije najavio da će se hapšenje dogoditi baš tako kako se dogodilo. Marić, istina, nije bio dovoljno maštovit: zabavna industrija Željka Mitrovića je u ovaj igrokaz ubacila ne samo istražne organe i pravosuđe, već i centre za socijalni rad. Istina, ovi prvi su (po svemu sudeći) delovali u dogovoru s njim, dok su ovi drugi (po svoj prilici) kolateralna šteta – samo su pomenuti i iskorišćeni kako bi Marjanović bio privremeno udaljen iz Zadruge.

Naime, muž ubijene pevačice je u petak izašao iz Pinkove kuće jer mu je, navodno, nadležni centar za socijalni rad dao šest dana da se pojavi. U suprotnom, kako je objavljeno, oduzeće mu petogodišnje dete koje je ostavio kod kuće. Čitava stvar je u startu delovala neverovatno. Prvo, centri za socijalni rad ne “oduzimaju” decu u roku od nekoliko dana, a sve zbog navodnog nemara roditelja. Da je tako, trećina dece u Srbiji već bi završila u domovima i hraniteljskim porodicama.
Uostalom, čak i u dosadašnjim rijaliti programima, itekako je bilo nekažnjenog zanemarivanja potomstva: najstrahotniji je primer Aleksandre Subotić, čija je majka otišla u rialiti u trenutku kada je ona imala 16 godina. Usamljena Aleksandra je u tom periodu ušla u vezu s majčinim dečkom, zatrudnela i rodila dete. Posle niza epizoda koje su daleko prevazilazile tursko-meksičku produkciju TV sapunica, ista ta Aleksandra i sama je ušla u rialiti nekoliko godina kasnije, ostavljajući trogodišnje dete na staranje svom ocu (pošto je otac deteta u međuvremenu završio u zatvoru). Po čemu je ova situacija grđa i gora? Čak i ako jeste, zvuči malo verovatno da je čovek izašao zbog poziva centra za socijalni rad, da bi baš tada bio uhapšen.

Što se Marjanovića tiče, on je pod prismotrom istražnih organa bio od aprila 2016, kada mu je ubijena supruga. Čitava njegova porodica detaljno je istražena. Mediji su orgijali nad njihovom privatnošću, spekulisali, objavljivali neopisive bljuvotine i budalaštine, ulazili im ne samo u dvorište, već i u gaće. Zbog toga, zaista je neverovatno da se taj ključni dokaz, taj koji će Zorana Marjanovića smestiti iza rešetaka, pronađe baš sad.
Kada je obznanjeno da će ući u “Zadrugu”, moglo je da mu bude došapnuto da ne ulazi, mogli su da ga zadrže na nekakvom ispitivanju, istrazi. Ali, naravno, to tada ne bi bio šou.
Ne bi Marjanović mogao da plače u živom programu, ne bi se o ubistvu Jelene Marjanović pričalo pred Mitrovićevim majmunom, ne bi sve to bilo tako ekskluzivno i vanserijski.

Bilo bi to jedno najobičnije hapšenje. A u Srbiji Željka Mitrovića, onoj koja nema milosti, vaspitanja, obzira i obraza – to je nedopustivo.

Posted in Društvo, Mediji, Naslovna and tagged .
   • Tamara Spaić


    Društvo

    Tamara Spaić

    Papagajsko, besomučno recitovanje klimoglavaca u Skupštini da će “brže dobijanje ličnih dokumenata” povećati “ekonomski razvoj i prosperitet” bio je neviđena šamarčina svima nama. Kako smo odgovorili?


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Dušan Nedeljković


    Društvo

    Dušan Nedeljković

    Ja sam zaista mislio da nikada neću biti nadrkani matorac.


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Nebojša Vučinić


    Politika

    Nebojša Vučinić

    Zakon, zakonitost i zaštita i poštovanje zakona u zemlji Srbiji. Sve dovedeno do apsurda. Čak i na mestu gde je zaštita zakona radna obaveza.


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Milan Krstić

    Moj stav


    Milan Krstić

    Srbija je očekivala više od posete Mičela. Sada, nakon smene Tilersona, javnost želi „da Ves Mičel ode, a da se Hojt Ji ne vrati“. U četiri tačke (simbolično) iznosim svoj stav o realnosti tih želja.


    + više

    Continue reading →
   • Srđan Ćesić


    Društvo

    Srđan Ćešić

    Šta se dešava sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve?


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Tamara Spaić


    Društvo

    Tamara Spaić

    Razgovor sa Nebojšom Spaićem (1961-2017) o ulozi i odgovornosti medija za ratove devedesetih, o profesionalizmu i budućnosti srpskog novinarstva vodio je sredinom 2001. godine Slaviša Lekić, novinar i aktuelni predsednik NUNS-a.


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Srđan Garčevic


    Knjiga

    Srđan Garčević

    Dole turizam, živelo skitničarenje


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Nebojša Vučinić


    Politika

    Nebojša Vučinić

    Još jedna od analiza izbora u Beogradu. Sa distance, o svim problemima i greškama.


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Zoran Čičak


    Politika

    Zoran Čičak

    Čak ni 1946. godine sovjetski savetnici nisu mogli da sanjaju o tome da se lepo ušetaju u OZN-u i tamo na izvolte dobiju kartoteke, podatke o jugoslovenskim građanima, preduzećima, državnim organima.


    + više

    + više

    Continue reading →
   • Milan Aranđelović


    Politika

    Milan Aranđelović

    Beograde, dobro jutro!


    + više

    + više

    Continue reading →