“Centar nije uradio dobru procenu i to nije prvi put”


Društvo

Tamara Skrozza

Zbog ubistva u Centru za socijalni rad, već je trebalo da padnu bar dve ostavke.


+ više

+ više

Pre svih, još juče, hitno, ostavku je trebalo da da direktor/ka Centra, jer je upravo direktor lično odgovoran zbog pogrešne procene porodične situacije, ali i zbog toga što je usred institucije kojom rukovodi – muškarac KAMENOM ubio svoju bivšu suprugu.
Ne samo da je taj kamen nesmetano uneo, već ga niko od zaposlenih nije zaustavio u jasno iskazanoj nameri da počini ubistvo. Niko ga nije zaustavio ni dok je s reči prelazio na dela: “Ona je vrištala, niko vrata nije otvorio da vidi o čemu se radi”. Umesto zaposlenih, majku su pokušala da odbrane trojica sinova, od kojih najstariji ima 10 (deset!) godina.

Odmah posle direktora, ostavku je morao da podnese i novopostavljeni ministar Zoran Đorđević. Reći će neki da Đorđević još nije ni “danuo” u novoj fotelji, ali to nikakve veze nema. Ostavka je u ovom slučaju pre svega moralni čin jednog moralnog čoveka.
Uostalom, ako je za svog tek započetog vakta već zaslužio da dobije zahvalnicu “za izuzetne zasluge i prijateljstvo s Alžirom”, koju je baš danas primio u Domu vojske Srbije od Društva prijatelja Alžira, može da se smatra i odgovornim što je zbog propusta njegovom sektoru troje dece gledalo ubistvo svoje majke, a potom čulo i za samoubistvo svog oca.

Do sada su već morali da reaguju i premijerka, ali i bivši ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin. No, izgleda da se premijerka ovih dana više bavi digitalizacijom i peglanjem odnosa s Rusijom, nego ubistvom tamo neke žene u tamo nekom Centru za socijalni rad.
Što se Vulina tiče – možda i nije čudo što je sve to oćutao. On je oduvek imao posla preča nego što su “obični” ljudi i njihovi “obični” problemi.

Nema ostavki. Nema reakcija. Bolnu tišinu narušavaju samo tonovi još jednog u nizu pisama Željka Mitrovića i priče koje prate razvod Ace Lukasa.
Srbija – država koje nema.

Posted in Društvo, Naslovna, Politika.