Istinomer ocenjivao ekspoze Ane Brnabić


Politika

Antonela Riha

Čak i da nije poručila da će njena Vlada biti samo kontinuitet sa prethodnom, jasno je da će se Ana Brnabić truditi da ne iskorači iz senke čoveka koji je na tu funkciju postavio – Aleksandra Vučića.


+ više

+ više

Mogla bih na ovom mestu da ispišem mnogo toga što je tako očigledno: da je Vučiću gej premijerka, poreklom Hrvatica, zgodna da sebe predstavi svetu da je moderan, evropski političar a regionu da je lider stabilnosti i pomirenja. Zatim, da je nju najlakše potrošiti ako reši da ponovo raspiše vanredne parlamentarne izbore. Da je najiskrenija kada je rekla „nemam politički autoritet, nisam ga ni zaslužila“.
Spisak ministara koji je dobila i na njega stavila svoj potpis ne obećava ništa novo te sva razglabanja o digitalizaciji, gejmingu, IT industriji nemaju smisla dok ne odgovori na prosto pitanje: kada ćemo saznati ko je sprečio policiju da pomogne građanima koji su maltretirani pre više od godinu dana u Savamali.
Iluzorno je očekivati da će Ana Brnabić davati odgovore na neprijatna pitanja. Na osnovu dva dana njenog izlaganja u Skupštini Srbije i odgovaranja na pitanja opozicionih poslanika čuli smo brojne netačne odgovore o čemu piše Istinomer.
Ipak, moraće da se bavi neprijatnim stvarima o kojima, čini se, ne zna ništa: Briselskim pregovorima, završetkom privatizacije preostalih velikih sistema kao što je RTB Bor, privatizovanim preduzećima u kojima gladne radnike kolege nalaze obešene iznad fabričke trake, reformom pravosuđa, deponijama koje ne mogu da se ugase, novinarima koje maltretiraju „redari“ stranke koja je podržava… Sve uspehe koje postigne pripisaće sebi Vučić, sve neuspehe nosiće sama.
A kako je na to sama i pristala, sudeći po po tome kako je počela, biće najskuplje plaćen Vučićev bot.

Posted in Naslovna, Politika and tagged .