“Policajac uperio pištolj, Božović je ološ i da se izvini”

Politika

Tatjana Vojtehovski

Ovu vlast ćemo dobro zapamtiti po mnogim stvarima, postupcima, ljudima, odlkama ( dugačak je spisak, baš dugačak). Izmedju ostalog, pamtićemo je po uvodjenu reči ološ u zvaničnu državničku korespodenciju, u institucionalizovanu komunikaciju, u zvanična saopštenja i reakcije visokih državnih službenika, ključnu poruku prema svemu i svakome ko se usudi da misli ili kaže drugačije od onih koji su svakodnevno u stanju da ispale verbalni metak u metu koju su sami odredili.


+ više

Zvanično: ološem se smatra osoba bez karaktera, lopov, lažov, nasilnik, beskrupulozan čovek, prevarant, loš čovek i onaj koji potcenjuje vrednijeg od sebe.

Sve ste to, ako ste se kojim slučajem usudili da kažete išta što se vlasti ne dopada. Bilo šta. Dobićete verbalni metak marke ološ.
Spremna brigada samoproklamovanih moralnih metli koja preuzima, pored ponašanja i vokabular glavnokomandujućeg sa nadom da će mu se tako više dopasti, će upregnuti sve resurse koje imaju na raspolaganju nesvesni( nadam se nesvesni) da na taj način stvaraju atmosferu da je sasvim u redu da vam se nešto dogodi. Jer obično oni koji su etiketu ološa zaradili u javnom prostoru imaju lice ime, prezime ali i indeks prepoznatljivosti kada se kreću ulicom kao slobodni gradjani ove zemlje. Isti oni gradjani koji od svog poreza plaćaju one koji ih ološem nazivaju, što nije ništa drugo do pokušaja da vas neko bombarduje zarad mira ili vas tuče za vaše dobro.

Posted in Naslovna, Politika and tagged .