Delije pevaju novu pesmu “UEFA mafija – Kosovo je Srbija”


Politika

Dušan Nedeljković

A ti se obraćaš?


+ više

+ više

Ova zemlja je toliko obesmišljena, uprošćena, rascivilizovana, nasilna, vulgarna, neprijatnog mirisa i ukusa, a ti se obraćaš? Pitaću te na jeziku koji razumeš, koji si nam uveo u svakodnevnicu u dnevne sobe. “Koga, brate, boli kurac šta ćeš ti da kažeš?” Kome se obraćaš, pobogu? Tvojim slepcima, ili twiterašima željnim vorholovskih petnaest minuta slave gde pljujući na tvoj lik i delo orgazmično slave svaki lajk. Koga boli kurac za tvoje obraćanje? Sirotinju, bogataše, siledžije koji su ti se odvezali pa si u frci jer ti tri lanca odbrane čine oni koji kozu ne bi sačuvali: Vulin, Stefanović, Gašić. Ratuješ sa ženama koje te pljuju na Fejsbuku, a našmrkane bolide amnestiraš, pošto ne smeš da ih diraš. Što se njima ne obratiš?

Traže sve više, a ti imaš sve manje da im daš. Neće da uzmu ni stanove u podmornici poznatijoj kao Beograd na vodi. Toliko gneva si navukao među ljude ne političkim potezima, nego obraćanjima. Ućuti brate više. Svaka izgovorena reč ti se piše kao minus. Ja i pored najbolje volje ne mogu sada da se setim jednog svog mita koji si ispunio. Ovaj poslednji potez oko Kosova donekle mogu da opravdam, ali samo u ime ljudi koji žive tamo i koje si podmetnuo da ih javnost u Srbiji čereči, terajući tvoje nesnosne podanike da nam se obraćaju.

Ja sam iskreno zbunjen, novim momentima, i čekam četvrtak da vidim reakciju Delija. To me baš interesuje. Da li će pomenuti Kosovo i u kom kontekstu. Tvoje večerašnje obraćanje je nebitno u odnosu onoga s čime će Delije da nam se obrate. Ako budu pomenuli Kosovo, znaćeš da je vreme da se udaljiš.

Posted in Društvo, Mediji, Naslovna, Politika and tagged .