TRI VERZIJE FATALNE TUČE NA ZAKINTOSU Ko su šestorica Srba uhapšenih zbog smrti Amerikanca


Politika

Dušan Nedeljković

Tužni Zakintos.


+ više

+ više

Imam sina. Imam i ćerku. Znači roditelj sam. Smatram sebe dovoljno sposobnim da vodim računa o njima i da ih podučavam onome što ih čeka u životu. To što sam započeo sa “imam sina” implicira na to da sam se potresao tragedijom na Zakintosu gde su klinci od 18 godina umlatili čoveka. Od posledica batina on je preminuo. Barem tako se improvizuje po medijima sve dok sud ne dokaže drugačije. Ima više verzija događaja ali bih se zadržao na jednoj. Branili su devojku od nasrtljivog pijanca. Da li postoji neko na svetu ko ne bi ovo opravdao? To što su bili pijani, povuklo ih je u euforiju. Sila masi daje ubrzanje, i ode sve u kurac.
No, nije to poenta. Sve ovo mi je dalo impuls, da zapitam sam sebe? Kako vaspitati dete da ostane živo u datim okolnostima u kojima se svet nalazi. Vidim, mnogi su jutros ovu tragediju pripisali Vučićevoj Srbiji. Tako je najlakše. Sve svoje poraze pripišemo Vučiću i boli nas dupe. Nemojte slučajno da se preispitate da li smo mi svi pogrešili što smo dozvolili da živimo u ovako bolesnoj sredini. Da li se neko od vas ikada suprotstavio ili je zbog “mira u kući” sagao glavu i poslušao.
Sinu sam hiljadu puta do sada rekao da ne sme prvi da započinje frku ali da mora da se brani. Zašto? Pa, zato što ako mu se desi nešto ružno niko neće reagovati pošto sistem ne postoji. Takođe mu objašnjavam da je ljudski zaštititi nemoćne, žene, devojčice, stare, životinje. Vaspitavam ga da ako neko pijan udari njegovu drugaricu uzvrati, i molim sve sile sveta da nikada ne dođe u tu situaciju.
Žao mi je Amera, žao mi je “naših” klinaca. Trenutak im sjebe živote. Ko je kriv? Život nije prema svakome blagonaklon…ali zajebite me sa pričom da je Vučićeva Srbija kriva za sve. Svi smo mi krivi, počevši od mene zato što sam pička!

Posted in Društvo, Naslovna, Politika, Svet and tagged .