Ružić poklonio aparat i filter kafu Ani Brnabić


Politika

Tamara Spaić

Mediji se odavno utrkuju oko banalnosti i bizarnosti koje bi mogli da plasiraju kao clickbite naslove. Ako se po jutru dan poznaje, nova Vlada ce biti medijski Shangri-La.


+ više

+ više

Vest o poklanjanju kafe, aparata i filtera za kafu, što inače spada u luksuzne poklone, mogla bi pre da se nađe na stranama zabave, u nekakvom izvestaju o svadbi i poklonima koji su isporučeni poznatim mladencima.

Našla se, ipak među političkim vestima, kao i vest o tome da je Gašić Lončaru poklonio maketu helikoptera za rođendan, podsećajući nas na neprimeren način na helikoptersku nesreću u kojoj je marta 2015.g. poginulo sedam osoba, istraga “utvrdila” da niko nije kriv, a iz te istrage i medijskih napisa bilo primetno odsustvo pominjanja odgovornosti Lončara.

Neprimereno je da se ministri medjusobno čašćavaju poklonima kad preuzimaju državne resore jedni od drugih, kao na nekoj svadbi ili, verovatno bi bilo adekvatnije reći, kao prilikom korumpiranja npr hirurga koji bi trebalo da operiše hemoroide nekom bogatom pacijentu. Zna se da pravi poklon sledi tek nakon odstranjivanja hemoroida.

Ta pozornica vulgarnosti, nerazumevanja sopstvene uloge i odgovornosti, kiča, lošeg humora, privatizovanja i banalizovanja institucija i bedaste dovitljivosti – to je ta vlada u kojoj se nadmeću dovitljivim, neprimerenim poklonima.

I ako je Ružić pomislio da će prva asocijacija na njegov poklon premijerki da bude kako će Ana da pije filter kafu dok u sitne sate čita knjigu o Stojadinoviću koju joj je poklonio mentor Vučić, grdno se prevario. Prva asocijacija je odsecanje hemoroida.

Posted in Mediji, Naslovna, Politika and tagged .