Čedomir Jovanović kandidat za gradonačelnika Beograda


Politika

Dušan Nedeljković

Da li biste voleli da ste normalni?


+ više

Non stop imam problem u razgovoru s drugarima, zato što ja stalno zastupam teoriju da smo mi uprkos svemu dobri ljudi, koji vole život, decu, kučiće. Volimo svoj grad. Volimo Beograd. Ali ja do malopre stvarno nisam znao da bi adekvatniji naziv za prestonicu Srbije bio UZT. Ustanova Zatvorenog Tipa.
-Odakle si ti?
-Iz UZTa.
-Gde putuješ?
-U UZT.
Ne zvuči loše.
Pevale su Delije svojevremeno pesmu, nije mi se sviđala, bila je baš vulgarna gde u refrenu pominju da političar Čeda uživa narkotike.
Posle ove vesti koju sam malopre pročitao, mogu ipak da se pridodam gradskim tračevima i upitam ga: “Na čemu si ti, prijatelju!?” Pa, jel moraš baš toliko da nas ponižavaš. Ne sebe, dobro ste pročitali. Nas! Kako, zašto, zbog čega si toliko prezupčen? Da li postoji ijedna “alveola” neću da vređam amebe i jedra (to su valjda jednoćelijski organizmi) koja može da poveruje u uspeh tvoje kandidature.
Od “Čedo oženi me”, do “Čedo, jel ti dobro”, put je kratak. Plaši me samo da ne završi u UZT. MOraće da smisli neku novu ulogu pošto je ime Napoleon već zauzeto!
Naslovna rečenica ovog posta odnosi se na sve Napoleončiće koji se vrzmaju oko nas i pretenduju da zauzmu mesto prvog čoveka prestonice.
Pa, ovome se i Vesić smeje. O, Bože, Manitu, Alaše, da li vas ima???

Posted in Društvo, Mediji, Naslovna, Politika and tagged .